ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ! (κάτι σα δελτίο τύπου…)

90 11 Oi Gourou tis astrologias!_edited

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί υπέρμετρα στη χώρα μας η ρηχή, εμπορική αστρολογία – που στις περισσότερες περιπτώσεις πουλάει “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” – ενώ από την άλλη έχει περιθωριοποιηθεί και φιμωθεί η αληθινή, “επιστημονική” Αστρολογία, εκείνη με Παιδεία. Η έκφραση “επιστημονική” Αστρολογία ίσως ξενίσει πολλή κόσμο, ο οποίος έχοντας συνδέσει την Αστρολογία με κάποιες κυρίες που εμφανίζονται στην τηλεόραση αδυνατεί να καταλάβει πώς μπορεί η Αστρολογία να είναι επιστημονική!

Επειδή αυτή η σύγχυση συμφέρει τους επιτήδειους και μόνο, κάποιος τελικά θα πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο ότι η “μεντιουμ-αστρολογία” (η γνωστή εμπορικού χαρακτήρα “αστρολογία” που έχει κατακλύσει τα Μ.Μ.Ε.) και η Αστρολογία (εκείνη με Άλφα κεφαλαίο) είναι (προς έκπληξη πολλών ίσως) δύο τελείως διαφορετικά πράγματα! Ουσιαστικά, οι μεντιουμ-αστρολόγοι προσφέρουν προς βρώση την επιφάνεια μόνο του τεράστιου καρπού της Αστρολογίας, τη φλούδα της δηλαδή! Και πάνω  σε αυτό το ελάχιστο “ξύσμα φλούδας” – και σε μπόλικο ψέμα – θεμελιώνουν όλη τους την υπόσταση, δημιουργώντας το θλιβερό εμπορικό μόρφωμα που όλοι μας γνωρίζουμε – το οποίο φουσκώνει τις τσέπες αρκετών (το μόρφωμα αυτό έχει εξαπλωθεί σε απίστευτο βαθμό επειδή βασικά ικανοποιεί  τις “χαμηλότερες” ανάγκες των ανθρώπων)!

Η “μεντιουμ-αστρολογία” βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε πρωτοφανή άνθιση στην Ελλάδα κάνοντας τζίρους δισεκατομμυρίων – σύμφωνα με δημοσίευση της εταιρείας “Media Services” – τζίρους ανάλογους με εκείνους των εταιρειών που εμπορεύονται αυτοκίνητα! Το παράδοξο, λοιπόν, είναι ότι ενώ η “μεντιουμ-αστρολογία” θριαμβεύει στη χώρα μας, η αληθινή Αστρολογία (αυτή με Παιδεία, με περιεχόμενο και έρευνα) έχει περιθωριοποιηθεί! Το ποιοι την έχουν περιθωριοποιήσει είναι μάλλον προφανές: αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχει Αστρολογία επιπέδου στην Ελλάδα, γιατί φοβούνται μήπως “ξεγυμνωθούν” έτσι οι ίδιοι και χάσουν κέρδη και “οφίκια”. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη στην Ελλάδα ένας Πανελλήνιος Φορέας Αστρολόγων – ενώ σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν τέτοιοι φορείς και Αστρολογικές ομοσπονδίες εδώ και πολλές δεκαετίες. Εννοούμε φορέας αληθινών Αστρολόγων, όχι μεντιουμ-αστρολόγων. Το μόνο που έχει δημιουργηθεί είναι μία αστρολογική “λέσχη” ιδιωτικού και – από ότι φαίνεται – κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ανυπαρξία ενός αληθινού πανελλήνιου τέτοιου φορέα κρατάει συνολικά την Ελληνική Αστρολογία πίσω – ενώ τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους πολλούς επιτήδειους, που εκμεταλλευόμενοι αυτό το κενό πουλάνε παντελώς ελεύθερα και αναίσχυντα τα ψέματα τους!

Εξαιτίας τώρα αυτής της εσκεμμένης απαξίωσης και περιθωριοποίησης της Αστρολογίας, στην Ελλάδα ελάχιστοι άνθρωποι  ασχολούνται με την Αστρολογία με Παιδεία (σε αντίθεση με άλλες χώρες)! Απουσιάζει σχεδόν παντελώς εδώ η Αστρολογική έρευνα, δεν κυκλοφορούν ποιοτικά Αστρολογικά βιβλία και περιοδικά, δεν υπάρχουν αξιόλογες Αστρολογικές Σχολές (και «πιστοποιημένοι» Αστρολόγοι), δεν γίνονται καλά Αστρολογικά συνέδρια (εννοούμε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Θα έπρεπε να γίνονται τέτοια διαρκώς και σε κάθε πόλη της Ελλάδας)! Ένας τεράστιος και ανεκτίμητος κλάδος Γνώσης (στον οποίο έχει ενσωματωθεί Σοφία χιλιάδων χρόνων) ατροφεί, παρακμάζει και κοντεύει σχεδόν να απαλειφθεί στη χώρα μας, σα να είναι η Ελλάδα μία άγονη και απολίτιστη χώρα στην οποία αδυνατούν να ευδοκιμήσουν κλάδοι Γνώσης όπως η Αστρολογία (η οποία σημειωτέον ανθίζει όχι μόνο στη Δύση αλλά ακόμη και στις γειτονικές μας Βαλκανικές χώρες όπως η Τουρκία και η Σερβία. Για να μην πούμε ότι η ωροσκοπιακή Αστρολογία είναι  “δική μας”  κατά κάποιον τρόπο, αφού γεννήθηκε μέσα στον Ελληνιστικό κόσμο). Αντί για όλα αυτά, ακμάζει σήμερα στην Ελλάδα μία θλιβερή, παρακμιακή “χαμπουργκερο-αστρολογία” !

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα απαξιώνει τη σοβαρή Αστρολογία (αυτή με το άλφα κεφαλαίο) απλούστατα γιατί δεν γνωρίζει τίποτε γι’ αυτήν! Τα τεράστια συμφέροντα του εμπορικού αστρολογικού κυκλώματος στη χώρα μας κλείνουν κάθε δρόμο και δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της Αστρολογίας με Παιδεία. Και αυτό γιατί αν ακουγόταν αυτή η φωνή μοιραία θα έλεγε την αλήθεια, θα αποκάλυπτε τη “γύμνια” των μεντιουμ-αστρολόγων και ο κόσμος θα καταλάβαινε ότι η ρηχή αστρολογία που του πλασάρουν αυτοί (στην οποία παρεπιδημούν οι τηλεφωνικές γραμμές 90 11, οι ισχυροί κοινωνικά και οικονομικά αστρολόγοι των πρωινών τηλεοπτικών μαγκαζίνο – οι οποίοι ελέγχουν και τα σχετικά αστρολογικά περιοδικά – όπως και οι χιλιάδες “μέντιουμ” που αυτοανακηρύσσονται αστρολόγοι) στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ευτελές Αστρολογικό υποπροϊόν! Ότι αυτό το υδροκέφαλο εμπορικό κύκλωμα στην πραγματικότητα πουλάει “αέρα κοπανιστό” στον κόσμο!

Η αλήθεια είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μεντιουμ-αστρολόγος, αρκεί να παπαγαλίζει πέντε πράγματα για τα ζώδια ή να ρίχνει τα χαρτιά. Αντίθετα, για να γίνει κάποιος Αστρολόγος με Α κεφαλαίο (όχι με “ξύσμα φλούδας” αλλά με ουσία και περιεχόμενο) χρειάζεται να διαβάζει χρόνια ολόκληρα, να έχει αντίληψη και ευστροφία, κριτική σκέψη, ανθρωπισμό! Σε πολλές πολιτισμένες χώρες (ακόμη και στη γειτονική μας – λιγότερο ανεπτυγμένη από μας υποτίθεται – Τουρκία) οι «επιστήμονες» Αστρολόγοι πιστοποιούνται με αυστηρές εξετάσεις. Αν, όμως, οι χιλιάδες «αστρολόγοι» που υπάρχουν στην Ελλάδα έδιναν τις σχετικές εξετάσεις (στις οποίες μεταξύ άλλων απαιτείται να έχει κάποιος ευρεία Αστρολογική Παιδεία, γνώσεις αστρονομίας, γεωμετρίας κ.λ.π.) στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα απορρίπτονταν!

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται επιμελώς από τον κοσμάκη! Διάφοροι ημιμαθείς – ή και ολότελα αμαθείς – άνθρωποι που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος και στην προσωπική τους προβολή έχουν αυτοανακηρυχθεί αστρολόγοι, καταλαμβάνοντας – με τις διασυνδέσεις και γνωριμίες τους  – καίρια πόστα στα Μ.Μ.Ε. – υποκρινόμενοι ότι εκπροσωπούν την Αστρολογία, ενώ στην ουσία την ξεπουλούν χυδαία. Το πρώτο δε που φροντίζουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να κλείσουν τους δρόμους στους εκπροσώπους της Αστρολογίας με Παιδεία, έτσι ώστε να μη φτάσει ποτέ η φωνή τους στο κοινό. Έτσι, ακόμη και σήμερα στο 2013, ο κόσμος πιστεύει ότι όλη η Αστρολογία είναι αυτή η “trash” (σκουπιδο) αστρολογία των συγκεκριμένων κερδοσκόπων “χαμπουργκερο-αστρολόγων”. Μη γνωρίζοντας τίποτε για την «επιστημονική» Αστρολογία (και θεωρώντας ότι αν υπάρχει καν μία τέτοια θα πρέπει να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και εν τέλει αδιάφορη για τον/την ίδιο/α) δεν νοιώθει την ανάγκη να ασχοληθεί μαζί της και την παρατάει στο περιθώριο – χάνοντας έτσι ένα θησαυρό και εξυπηρετώντας άθελα του με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα των επιτήδειων μεντιουμ-αστρολόγων!

Και όμως, η αληθινή Αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θλιβερό εμπορικό προϊόν που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα. Η Αστρολογία αποτελεί ίσως τον πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικό σύγχρονο κλάδο Γνώσης! Πέρα από τον εξαιρετικά πλούσιο και εξελικτικό καρπό Γνώσης που περιέχει αφ’ εαυτόν, η Αστρολογία αλληλεπιδρά δημιουργικά με πλήθος άλλων πεδίων γνώσης, όπως η ψυχολογία, η μυθολογία, η φιλοσοφία, η ιστορία, οι πολιτικές επιστήμες, η αστρονομία, η μεταφυσική κ.λ.π. Μέσα από αυτή την ακατάπαυστη αλληλεπίδραση της η Αστρολογία διευρύνει συνεχώς τα όρια της, παράγοντας συνεχώς καινούργια συναρπαστική και εξελιγμένη γνώση! Κορυφαία μυαλά της ανθρωπότητας (ο Κέπλερ, ο Γιούγκ και πολλοί άλλοι) ασχολήθηκαν ενδελεχώς με την “επιστημονική” Αστρολογία!

‘Ενας “επιστήμονας” Αστρολόγος δεν αναλώνει το χρόνο του σε επαγγελματικά ραντεβού και ρηχές προβλέψεις, αλλά μελετά, ερευνά, γράφει ενδεχομένως ποιοτικά βιβλία και άρθρα, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια. Όταν τύχει να συμβουλεύσει κάποιον δεν του αναφέρει ξερά και ντετερμινιστικά τα μελλοντικά γεγονότα που θα του συμβούν αλλά προσπαθεί να τον φέρει σε επαφή με το εσωτερικό του δυναμικό και να του εξηγήσει το μερίδιο ευθύνης που έχει ο ίδιος στην εξέλιξη της ζωής του (και να του υποδείξει τις περιόδους εκείνες που σύμφωνα με το χάρτη του θα βρίσκεται σε περισσότερη ή λιγότερη αρμονία με το “κοσμικό γίγνεσθαι”).

Η Αστρολογία λοιπόν μπορεί να συμβάλει σημαντικά όχι τόσο στην πρόβλεψη των μελλοντικών γεγονότων αλλά στην Αυτογνωσία μας, στη διεύρυνση της Συνείδησης μας (και είναι πραγματικά απίστευτος ο βαθμός που μπορεί να  το κάνει αυτό), στο να έρθουμε σε επαφή και σε αρμονία με τον εαυτό μας και στο να βρούμε τη θέση μας και την αποστολή μας στη Γη και μέσα στο Σύμπαν, στο να εξυψωθούμε και να γίνουμε “Άνθρωποι”, μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε ταυτόχρονα τους άλλους ανθρώπους, αγκαλιάζοντας τους σαν διαφορετικές αλλά ουσιαστικά συγγενικές μας πλευρές! Αυτή την Αστρολογία αγωνιζόμαστε να κάνουμε γνωστή στο κοινό, κοινοποιώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους που απορρέουν από την παραφουσκωμένη στη χώρα μας  «μεντιουμ-αστρολογία»!

Επισημαίνουμε δε ότι αν δεν ιδρυθεί σύντομα ένας ανοιχτός, αληθινός Πανελλήνιος Αστρολογικός Φορέας (και όχι μία κλειστή, ιδιωτικού χαρακτήρα λέσχη) το πράγμα θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Ήδη οι σωρηδόν “προβλέψεις” ανεύθυνων μεντιουμ-αστρολόγων έχουν κοστίσει ακριβά ψυχικά, ηθικά και οικονομικά σε χιλιάδες Ελλήνων!  Πέρα όμως από τα όποια μέτρα “κατασταλτικού” χαρακτήρα, πιστεύουμε ότι μόνο η ανάδειξη της  ίδιας της Αστρολογίας με Παιδεία (η οποία είναι σήμερα παντελώς περιθωριοποιημένη στη χώρα μας) θα μπορέσει να μετριάσει αυτό το φαινόμενο.

Γιατί η αξία της “επιστημονικής” Αστρολογίας δεν έγκειται απλά στο ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν “ανάχωμα” απέναντι στη «Χαμπουργκερο – αστρολογία», αλλά στο ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην κοινωνία μας – ειδικά στην εποχή μας! Η Αστρολογία κρύβει μέσα της θησαυρούς Γνώσης, μας φέρνει σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό μας, με τη φύση και το Σύμπαν! Διευρύνει δε απίστευτα τη Συνείδηση μας, εξυψώνοντας μας και κάνοντας μας γενικά καλύτερους Ανθρώπους!

Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουμε να κοινοποιήσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει με την αστρολογία στην Ελλάδα. Παλιά συνηθιζόταν να στέλνει κάποιος σχετικά Δελτία Τύπου σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες και στα τμήματα ενημέρωσης των σημαντικότερων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών – στοχεύοντας στην καλή θέληση και μεγαλοψυχία των ανάλογων αρμοδίων τμημάτων. Επειδή, όμως, ο καιρός της αθωότητας πέρασε και τα περισσότερα σημαντικά Μ.Μ.Ε. της χώρας μας διαπλέκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο με την εξαιρετικά πετυχημένη εμπορικά και οικονομικά μεντιουμ-αστρολογία και με τις/τους μεντιουμ-αστρολόγους είναι αμφίβολο αν θα δημοσιεύσουν ποτέ ανάλογη ανακοίνωση. Γι’ αυτό και καλούμε όλους και όλες εσάς που ενδιαφέρεστε για την Αστρολογία, όλες τις διαδικτυακές κοινότητες και τους κατόχους Ιστότοπων και Ιστολογίων να δημοσιεύσουν αυτή τη διακήρυξη ή να βάλουν ένα σύνδεσμο που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο άρθρο!

Θωμάς Γαζής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s