“Λανθάνουσα” Συναστρία: το μυστικό καύσιμο της αγάπης!

Το άρθρο αυτό είναι μία πρωτότυπη μελέτη του Θωμά Γαζή πάνω στη μέθοδο των λεγόμενων “λανθανόντων” συναστριακών στοιχείων – μέθοδος που διδάσκεται στα σεμινάρια του Θωμά Γαζή από το 1997. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου 2012 στα αγγλικά, στο δημοφιλή ιστότοπο Sasstrology με τον τίτλο “Latent Synastric Elements: The Secret Fuel of Love”.

Τι είναι αυτό που κάνει δύο ανθρώπους να έρχονται κοντά, να “κολλάνε” και να μένουν για πάντα μαζί; Η προφανής αστρολογική απάντηση: “τα αρμονικά τους ζώδια” δεν ισχύει πάντα. Έξω στη ζωή συναντάμε άπειρες περιπτώσεις σχέσεων που πήγαν στραβά παρ’ όλο που τα μέλη τους ανήκαν σε συμβατά ζώδια. Από την άλλη, συναντάμε συχνά ανθρώπους που βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση ή γάμο παρ’ όλο που το ζώδιο τους δεν είναι συμβατό με εκείνο του/της συντρόφου τους. Έτσι, ο υποτιθέμενα αλάνθαστος κανόνας “ευτυχισμένες σχέσεις έχουμε μόνο όταν υπάρχουν πολλές αρμονικές σχέσεις ανάμεσα στα ωροσκόπια των μελών της σχέσης” είναι πολύ απλοϊκός και αν τον ακολουθούμε τυφλά μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων…

Στην πραγματικότητα, η αστρολογία και η “Συναστρία” (ο κλάδος της αστρολογίας που ειδικεύεται στις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικά στις ερωτικές εκείνες) μας ανοίγουν δυνατότητες που πάνε πολύ παραπάνω από αυτόν τον κανόνα. Κάντε μόνοι σας μία σφυγμομέτρηση ρωτώντας τα ζώδια των γνωστών σας ζευγαριών. Με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι σε πολλά ζευγάρια τα ζώδια των παρτενέρ είναι δυσαρμονικά! Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Όταν τα “Φώτα” (Ήλιος – Σελήνη) των μελών μίας σχέσης βρίσκονται σε δυσαρμονικά μεταξύ τους ζώδια τότε πυροδοτείται μία ιδιαίτερη διαδικασία “συμπληρωματικότητας” και αναδύεται στην επιφάνεια ένα δυναμικό σφυρηλάτησης ισχυρών δεσμών ανάμεσα στα δύο μέλη (με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα Φώτα τους δεν σχηματίζουν μεταξύ τους δυσαρμονική όψη ακριβείας)!

Για να εξετάσουμε καλύτερα το ζήτημα των σχέσεων ανάμεσα σε δυσαρμονικά ζώδια θα ασχοληθούμε με μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης όλων των εποχών: εκείνης του πρίγκηπα Edward (Δούκα του Windsor) και της Wallis Simpson (Δούκισσα του Windsor). Το μεγαλείο της αγάπης τους πηγάζει από το γεγονός ότι ο πρίγκιπας εγκατέλειψε το θρόνο της Αγγλίας προκειμένου να παντρευτεί την «θνητή» (και ήδη διαζευγμένη δύο φορές ) Wallis Simpson. Αν αυτό δεν είναι αγάπη τότε τι είναι; Οι δύο έμειναν μαζί για 30 χρόνια – το υπόλοιπο της ζωής τους ουσιαστικά. Τέτοια ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η δική τους ήταν πραγματική αγάπη. Οι Edward και Wallis έμειναν μαζί όχι για κάποιους ωφελιμιστικούς λόγους αλλά επειδή πραγματικά το ήθελαν, επειδή ένοιωθαν καλά ο ένας δίπλα στον άλλο. Μία τέτοια “αιώνια αγάπη” θα περιμέναμε να έχει μια εξαιρετικά αρμονική “Συναστρία”. Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως η Συναστρία αυτών των δύο μυθικών εραστών είναι έντονα δυσαρμονική – αν την αναλύσουμε ακολουθώντας τις παραδοσιακές “συναστριακές” συνταγές. Υπάρχει όμως μια άλλη τεχνική που ερευνά βαθύτερα το “συναστριακό δυναμικό” μίας σχέσης, μια τεχνική που προσωπικά ονομάζω “Λανθάνουσα Συναστρία”. Πιστεύω λοιπόν ότι το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου επιφανούς ζευγαριού – όπως και πολλών άλλων – βρίσκεται στη “λανθάνουσα” συναστρία τους!

– Μη αρμονικά ζώδια

Πρώτα απ’ όλα, τα βασικά (ηλιακά) ζώδια τους είναι μη αρμονικά – για να μην πούμε δυσαρμονικά: Η Simpson ανήκει στο “αέρινο” ζώδιο των Διδύμων και ο Edward στο “νερένιο” ζώδιο του Καρκίνου. Επιπλέον, η Σελήνη του Edward είναι στους Ιχθείς (δείτε τα ωροσκόπια τους παρακάτω), σε μία εξαιρετικά δυσαρμονική θέση απέναντι στο ηλιακό ζώδιο της Wallis, τους Διδύμους. Σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση αυτός είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας, επειδή στο ωροσκόπιο ενός άνδρα η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον “εσώτερο” εαυτό του, την “anima” του, το είδος της ιδανικής θηλυκής φιγούρας προς την οποία έλκεται. Και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τον Edward ο οποίος – ενάντια σε κάθε κανόνα – “κουμπώνει” την anima του πάνω σε μια γυναίκα της οποίας η προσωπικότητα περιέχει τελείως διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ο ίδιος επιθυμεί!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ 

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s