Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω (ο)

Ένα εξαιρετικής σημασίας αστρολογικό γεγονός συνέβη το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2008 (στις 4:37:13 π.μ. ακριβώς, ώρα Ελλάδας). Άλλαξε ζωδιακή θέση ο πλανήτης Πλούτωνας, ο οποίος άφησε το ζώδιο του Τοξότη – στο οποίο είχε παραμείνει τα τελευταία 13 χρόνια – και πέρασε σε εκείνο του Αιγόκερου (στο οποίο θα μείνει για περίπου 17 χρόνια, μέχρι το 2024)! Η αλλαγή αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τους εξής λόγους:

1) Τόσο το ζώδιο του Αιγόκερου όσο και ο πλανήτης Πλούτωνας θεωρούνται από την αστρολογία σαν στοιχεία “δοκιμασίας” για τους ανθρώπους. Δίνουν μεν φοβερή ωριμότητα, συγκρότηση και υψηλή συνείδηση στον άνθρωπο, μέσα όμως από (συχνά πολύ σκληρές) δοκιμασίες, ακρότητες, περιορισμούς και εμπόδια.

2) Ο Πλούτωνας θεωρείται από μόνος του ένας πολύ ισχυρός πλανήτης (για μας τους αστρολόγους δεν έχει υποβιβαστεί καθόλου, παραμένει πλανήτης). Είναι μάλιστα ένας πλανήτης που επηρεάζει έντονα τις μάζες, το “συλλογικό ασυνείδητο”, την οικονομία, τα ενεργειακά αποθέματα. Επιπλέον, προκαλεί συχνά πανανθρώπινα, μοιραία γεγονότα. Ο Αιγόκερος, από την άλλη, είναι ένα ζώδιο που παίζει κεντρικό ρόλο, ευρισκόμενο στην κορυφή του άξονα των ζωδίων του “Παρορμητικού Σταυρού”! Ο Αιγόκερος είναι άκαμπτος αλλά και ο Πλούτωνας εξαιρετικά ισχυρός! Η συνάντηση των δύο αυτών αστρολογικών στοιχείων αναμένεται να έλξει πολύ ισχυρά και καθοριστικά γεγονότα τα επόμενα 17 χρόνια, γεγονότα που θα στρέψουν την ανθρωπότητα σε μία καινούργια κατεύθυνση (όταν ενεργοποιούνται έντονα τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού αλλάζουν γενικά την “πορεία πλεύσης” της ανθρωπότητας)!

3) Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο (που μπήκε δηλαδή ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο) ήταν το 1762, πριν 246 χρόνια δηλαδή. Έμεινε δε εκεί μέχρι το 1778. Αυτή ήταν μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν την ανεξαρτησία τους (πατώντας έτσι το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης για την κατάρρευση της παντοδύναμης μέχρι τότε Βρεττανικής αυτοκρατορίας)! Παράλληλα, άρχισε η κατάρρευση της επίσης παντοδύναμης οθωμανικής αυτοκρατορίας! Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, μέσα στα επόμενα 17 χρόνια να γίνουμε μάρτυρες της κατάρευσης μίας μεγάλης σημερινής αυτοκρατορίας!

4) Ειδικά για μας τους Έλληνες η πλανητική αυτή μετακίνηση είναι πολύ σημαντική, γιατί η σύγχρονη Ελλάδα έχει “γεννηθεί” κάτω από το ζώδιο του Αιγόκερου – δείτε το σχετικό άρθρο μου “Το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας”. Επομένως, ειδικά στην Ελλάδα αναμένεται να συμβούν στα επόμενα 17 χρόνια κάποια πολύ κρίσιμα γεγονότα, που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μία καινούργια, τελείως διαφορετική κατεύθυνση! Ότι θα αναφέρουμε, λοιπόν, εδώ αφορά γενικά σε όλη την ανθρωπότητα, αλλά πολύ περισσότερο στην Ελλάδα! Πρώτα απ’ όλα, το ζώδιο του Αιγόκερου εκπροσωπεί αστρολογικά όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς “θεσμούς”. Όλα δηλαδή εκείνα τα κοινώς αποδεκτά, επίσημα συστήματα διαχείρησης και διοίκησης της κοινωνίας μας, των κρατών μας κ.λ.π. Στην κορυφή της πυραμίδας αυτών των “θεσμών” βρίσκονται φυσικά οι κρατικές κυβερνήσεις και οι άνθρωποι που τις στελεχώνουν, οι “κυβερνώντες”, οι διοικητικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί κ.λ.π. Με την είσοδο, τώρα, του Πλούτωνα στον Αιγόκερο όλα τα ωσάνω αναμένεται να πάρουν μία “πλουτώνεια” χροιά! Τι σημαίνει αυτό; Θα το δούμε αμέσως!

Πρώτα, όμως, πρέπει να εξηγήσουμε ότι ο κάθε πλανήτης έχει δύο πλευρές, τη δημιουργική και την καταστροφική! Στα πολύ δημιουργικά στοιχεία του Πλούτωνα καταλογίζεται το ότι ο πλανήτης αυτός καταστρέφει ότι είναι παλιό, φθαρμένο, αρρωστημένο και το ξαναγεννά με μία καινούργια, γεμάτη ζωντάνια, ακμαία μορφή! Παράλληλα, ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των “μαζών”, των απλών καθημερινών ανθρώπων, όταν αυτοί ενεργούν μαζικά! Άρα, ένα βασικό ενδεχόμενο είναι ότι μπαίνουμε τώρα σε μία φάση όπου η πολιτική γενικά, η κυβέρνηση μας, οι κρατικοί μηχανισμοί θα αλλάξουν σε βάθος και θα ανανεωθούν ριζικά! Παράλληλα, όλο και πιο πολύ οι μάζες, οι απλοί άνθρωποι θα απαιτήσουν να έχουν λόγο στο σύστημα που τους κυβερνά!

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s