Τι ζώδιο “γινόμαστε” όταν μεθάμε; Aκόμα ένα ποτηράκι….

Πώς απαντάμε άραγε σε τέτοιου είδους παράδοξες ερωτήσεις; Και όμως, υπάρχει μία ανέλπιστη πηγή που μας δίνει απαντήσεις σε κάθε ερώτηση (αστρολογικού χαρακτήρα) που μπορούμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας: η πηγή αυτή είναι η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία! Όχι τυχαία, κορυφαίοι Αστρολόγοι – σαν τη Liz Greene – έχουν αναπτύξει μία εξαιρετικά εξελιγμένη Αστρολογία βασισμένοι ακριβώς στην αρχαία Ελληνική Μυθολογία!

Ποιος ήταν ο θεός του κρασιού και του μεθυσιού στην αρχαία Ελλάδα; ο Διόνυσος! Και ποιο ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά επίθετα του Διονύσου: o “Απελευθερωτής”. Ήταν ο θεός που απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τις έννοιες και τα βάσανα του, από τους φραγμούς και τα ταμπού του μέσα από το κρασί, το μεθύσι, τις “οργιαστικές” τελετές, την έκσταση.

Πάει κάπου το μυαλό σας σε κάποιο συγκεκριμένο “απελευθερωτικό” ζώδιο. Ναι ακριβώς! Ο Υδροχόος είναι ο μεγάλος απελευθερωτής του ζωδιακού, το ζώδιο που συνδέεται με ομαδικές τελετές κ.λ.π. Στη σύγχρονη Αστρολογία ο Διόνυσος συνδέεται με το ζώδιο του Υδροχόου. Όχι τυχαία, ο Υδροχόος είναι διαμετρικά αντίθετος με το Λέοντα (που συμβολίζει τον βασικό, σύνηθη εαυτό μας – ενώ ο Υδροχόος τον υπερβατικό εαυτό μας) και επιπλέον ο Υδροχόος είναι το πρώτο ζώδιο μετά τον Αιγόκερο – το μεγάλο θεματοφύλακα των συμβάσεων, των φραγμών κ.λ.π. Σαν πρώτο ζώδιο μετά τον Αιγόκερο ο Υδροχόος εκφράζει την κατάλυση των συμβάσεων και φραγμών.

Και επειδή τα ζώδια εκφράζονται ανά ζεύγη, μαζί με τον Υδροχόο ενεργοποιούνται και οι Ιχθείς (η θηλυκή αντίστοιχη φάση). Οι Ιχθείς εκφράζουν κάτι ακόμη πιο προχωρημένο: την ολική φυγή από το συνηθισμένο, καθημερινό μας εαυτό (που συμβολίζει το διαμετρικά αντίθετο προς τους Ιχθείς ζώδιο της Παρθένου). Οι Ιχθείς εκφράζουν τη φάση εκείνη όπου (είτε μέσα από κάποια ουσία – όπως το κρασί – είτε μέσα από κάποια “οργιαστική” τελετή) ο άνθρωπος μπαίνει στην απόλυτη Έκσταση, τη φάση όπoυ κατά κάποιον τρόπο συντελείται η Ένωση και η Μέθεξη του με το Θείο!

Για να απαντήσω, λοιπόν, στην παραπάνω ερώτηση σαφώς και υιοθετούμε τη συμπεριφορά συγκεκριμένων ζωδίων κάτω από την επήρεια του αλκοόλ: γινόμαστε οι περισσότεροι πιο “Υδροχόοι” (πιο ανοικτοί, κοινωνικοί, φιλικοί με τους άλλους) και πιο “Ιχθείς” (ανακαλύπτουμε μία “άλλη” θετικότερη διάσταση στους ανθρώπους γύρω μας, χορεύουμε ενώ συνήθως ντρεπόμαστε, κάνουμε τρέλες, ενωνόμαστε κάποιες φορές ερωτικά με κάποιον άγνωστο ξένο – επιλογή που συχνά μετανοιώνουμε το επόμενο πρωί).

Υπάρχει, λοιπόν, ένας ανεκτίμητος θησαυρός στην Ελληνική μυθολογία που μπορεί να συνδεθεί αρχετυπικά με την Αστρολογία και να δώσει εξαιρετικά πλούσιες και προχωρημένες Αστρολογικές ερμηνείες και αναλύσεις.

Θωμάς Γαζής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s