Το ωροσκόπιο της Ελλάδας (περίληψη του εκτενέστερου άρθρου)

“Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος, το Ελληνικό Έθνος το υπό την φρικώδη Οθωμανική δυναστείαν, μη δυνάμενο να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον δια των νομίμων παραστατών του, εις εθνικήν συνηγμένων Συνέλευσιν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και αναξαρτησίαν.

Εν Επιδαύρω, την α΄ Ιανουαρίου έτει αωκβ, και Α΄ της Ανεξαρτησίας.”

Το παραπάνω συγκινητικό κείμενο τιτλοφορείται «Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού ΄Εθνους». Και είναι ένακοσμοιστορικής σημασίας κείμενο για μας τους νεοέλληνες! Συντάχθηκε την 1η Ιανουαρίου 1822 (13 Ιανουαρίου, με το καινούργιο Γρηγοριανό ημερολόγιο) από τους πληρεξούσιους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, που – υπό την προεδρία του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου – συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επανάστασης για να συντάξουν την πρώτη «Εθνική Βουλή» και να κάνουν την πρώτη Εθνοσυνέλευση. Παράλληλα όμως συνέταξαν και δημοσιοποίησαν και αυτή την «ιδρυτική πράξη του ενιαίου και ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους»! 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η Διακήρυξη σηματοδοτεί τη “γέννηση” του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Και η ημερομηνία κατά την οποία υπογράφτηκε η συγκεκριμένη ιστορική διακήρυξη (13 Ιανουαρίου με το καινούργιο ημερολόγιο) είναι εκείνη που μας δίνει το λεγόμενο “εθνικό ωροσκόπιο” της Ελλάδας. Επομένως το “ζώδιο” της χώρας μας είναι ο Αιγόκερος (στη δημοτική γράφεται με όμικρον).

Θωμάς Γαζής

(Σ.Σ. Στην Ελλάδα έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα – άκριτα και ατεκμηρίωτα – η άποψη ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος! Η άποψη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ενδελεχούς μελέτης. Προωθείται αγόγγυστα από διάφορες αστρολογικές “φίρμες” αλλά και παρέες/συντεχνίες (μάλλον επειδή οι κερδοφόρες δραστηριότητες τους – ή και οι περιορισμένες γνώσεις τους; – δεν τους επιτρέπουν να κάνουν μια επισταμένη έρευνα). 

Η Ελλάδα σαφώς και ΔΕΝ “γεννήθηκε” στις 3 Φεβρουαρίου 1830 (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ απλά από τις ξένες δυνάμεις σε αυτήν την ημερομηνία – της έγιναν ας πούμε τα βαφτίσια) και σαφώς ΔΕΝ ανήκει αστρολογικά στο ζώδιο του Υδροχόου – αν ανήκε θα ήταν μια τελείως διαφορετική χώρα!  Δείτε παρακάτω τι λέει σχετικά ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Γεώργιος Δημακόπουλος: 

“Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους αποτελεί τη συστατική πράξη του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η ίδρυση, νομικώς και ιστορικώς πρέπει να λογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 1822 (παλαιό ημερολόγιο). Αντιλήψεις που τοποθετούν αυτήν μεταγενέστερα, συνδέοντας την ίδρυση με τη διπλωματική αναγνώριση του κράτους από ξένες Δυνάμεις, δεν είναι μόνο αντίθετες προς το εφαρμοσθέν εσωτερικό δίκαιο, αλλά και προς το εξωτερικό δημόσιο δίκαιο, αφού γενικά γίνεται δεκτό ότι η διπλωματική αναγνώριση δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους»!)


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θωμά Γαζή για το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s