Το φαινόμενο “Πόλωσης” Ζωδίου – Οίκου σε ένα γενέθλιο χάρτη – Παραδείγματα

Είναι κάπως παράδοξο το γεγονός ότι το ζώδιο του Ζυγού – που θεωρείται το ζώδιο της εναρμόνισης και της ισορροπίας – είναι ικανό να δημιουργήσει μεγάλες ανισορροπίες σε ένα γενέθλιο χάρτη! Ειδικά μάλιστα όταν ενέχει τη θέση του Ωροσκόπου! Γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που ο Ζυγός είναι ο Ωροσκόπος στο χάρτη κάποιου/ας (ή σε αρκετές περιπτώσεις και η Παρθένος) τα ζώδια στους οποίους βρίσκονται οι πλανήτες του/της έρχονται σε ζωηρή αντιπαράθεση με τους Οίκους στους οποίους “πέφτουν” – ταυτόχρονα – οι συγκεκριμένοι πλανήτες! Δημιουργείται τότε ένα είδος “στρέβλωσης” μέσα στον χάρτη, ένα “Πολωτικό Φαινόμενο” που επηρεάζει καθοριστικά το άτομο και που καθιστά αναποτελεσματική την παραδοσιακή ερμηνεία των συγκεκριμένου τύπου ωροσκοπίων, καλώντας μας να εφαρμόσουμε σε αυτά νέες μεθόδους ερμηνείας!

Η πρώτη σύλληψη αυτού του ιδιαίτερου αστρολογικού φαινομένου μου ήρθε στο μυαλό πριν από 20 περίπου χρόνια, χάρη στην επαφή μου με έναν άνθρωπο που μου ζητούσε τότε μια αστρολογική ανάλυση. Μου είχε ήδη δώσει τηλεφωνικά τα στοιχεία γέννησης του και κανονίσαμε να συναντηθούμε από κοντά. Ξεκινώντας να μελετάω το ωροσκόπιο του εντυπωσιάστηκα γιατί πρόσεξα ότι είχε όλους σχεδόν τους προσωπικούς του πλανήτες στο “βασιλικό” ζώδιο του Λέοντα (σχημάτιζαν μία “πολυαστρία” εκεί). Παράλληλα, η Σελήνη του βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού. Έτσι, συμπέρανα ότι είχα να κάνω με μία πολύ δυναμική, κυριαρχική, πληθωρική και ακτινοβόλα προσωπικότητα!

Όταν χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας περίμενα να δω ένα είδος “Μέγα Αλεξάνδρου” να εμφανίζεται μπροστά μου! Και όντως, είχε ένα πρόσωπο που θύμιζε εκείνο του “Αλ Πατσίνο” (αρρενωπό, γωνιώδες, λαμπερό). Αφού καθίσαμε όμως και τον είχα απέναντι μου πρόσωπο με πρόσωπο συνειδητοποίησα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι αντί για κυριαρχικός έμοιαζε ανασφαλής και εύθραυστος! Σίγουρα δεχόταν τότε κάποιες δύσκολες πλανητικές επιρροές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανές αυτές οι οι επιρροές να τον φέρουν – από μόνες τους – στην κατάσταση στην οποία τον έβλεπα. Η περίπτωσή του με προβλημάτισε έντονα και όταν έφυγε άρχισα ξανά από την αρχή την ανάλυση του χάρτη του, προσπαθώντας να καταλάβω πού έκανα λάθος – αφού εμφανέστατα η πραγματικότητα αυτού του ανθρώπου δεν ανταποκρινόταν στα όσα μου έλεγε το ωροσκόπιο του.

Είχα παιδευτεί αρκετή ώρα όταν κάποια στιγμή το πρόσεξα! Όλοι οι πλανήτες του στο ζώδιο του Λέοντα βρίσκονταν ταυτόχρονα μέσα στον Ενδέκατο Οίκο του! Σε έναν Οίκο δηλαδή που κατά κάποιον τρόπο λειτουργεί διαμετρικά αντίθετα από το ζώδιο του Λέοντα! Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τη Σελήνη του, η οποία βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού αλλά ταυτόχρονα στον “διαμετρικά αντίθετο” απέναντι στον Κριό Έβδομο Οίκο! Άρχισα να συνειδητοποιώ όλο και πιο πολύ ότι αυτό αποτελούσε ένα είδος “αντίφασης”. Ο άντρας αυτός είχε από τη μια ισχυρά “λιονταρίσες” ενέργειες αλλά ταυτόχρονα ήταν σα να είχε και ισχυρά “υδροχοίστικες” ενέργειες (αφού η πολυαστρία του στον Λέοντα “έπεφτε” ταυτόχρονα μέσα στον Ενδέκατο Οίκο του ωροσκοπίου του). Ο Λέων όμως και ο Υδροχόος έχουν κάποια διαμετρικά αντίθετα χαρακτηριστικά, επομένως στο ωροσκόπιο αυτού του ανθρώπου λάμβανε χώρα ένα είδος “μετωπικής σύγκρουσης”. Δημιουργόταν μία πόλωση “ζωδίου – Οίκου” η οποία έφερνε σε σύγκρουση την καθημερινή, γήνινη εμπειρία αυτού του ανθρώπου (που εκφράζεται μέσα από τους πλανήτες στους Οίκους) με τα ίδια τα “συμπαντικά αρχέτυπα” που είχαν αποτυπωθεί μέσα του (τα οποία εκφράζονται μέσα από τις θέσεις των πλανητών του στα διάφορα ζώδια)! Έτσι, ένα τεράστιο ποσοστό των ισχυρά πύρινων ενεργειών του συγκεκριμένου ανθρώπου αναλωνόταν στο να γεφυρώνει ακατάπαυστα δύο διαμετρικά αντίθετους κόσμους μέσα του!

Προσωπικά έχω “βαφτίσει” το συγκεκριμένο φαινόμενο με τον όρο: “Πολωτικό φαινόμενο ζωδίου – Οίκου”! Αν και ο όρος αυτός ακούγεται κάπως πολύπλοκος, περιγράφει στην πραγματικότητα μια απλή κατάσταση: έναν πλανήτη σε ένα δεδομένο ζώδιο που βρίσκεται ταυτόχρονα στον «διαμετρικά αντίθετο προς αυτό το ζώδιο Οίκο». Για να το εξηγήσω καλύτερα ο “διαμετρικά αντίθετος προς κάποιο ζώδιο Οίκος” σημαίνει “ο Οίκος που αντιστοιχεί αρχετυπικά στο απέναντι (διαμετρικά αντίθετο) ζώδιο από αυτό στο οποίο αναφερόμαστε”! Αν δεν σας είναι ξεκάθαρος ούτε αυτός ο ορισμός σας τότε διαβάστε απλά τα παραδείγματα στη συνέχεια αυτού του άρθρου.

Θωμάς Γαζής

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s